Το Σχολείο μας

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το σχολείο μας είναι το μοναδικό Εσπερινό Γυμνάσιο στο Νομό και στεγάζεται μαζί με το Εσπερινό Γενικό Λύκειο στις εγκαταστάσεις του 5ου Γυμνασίου Λάρισας στη συμβολή των οδών Ιουστινιανού και Βουτσιλά δίπλα απ' το εκκλησάκι του Αγ. Ελευθερίου.

Στον προαύλιο χώρο του βρίσκεται η παλιά πυριτιδαποθήκη σημερινό Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας.

ΦΟΙΤΗΣΗ
Το Εσπερινό Γυμνάσιο είναι δημόσιο σχολείο της Δ/θμιας Εκπ/σης και λειτουργεί από το 1976. Η φοίτηση διαρκεί 3 χρόνια σε τρεις τάξεις (Α, Β, Γ). 
Το εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας είναι 24 ώρες, οι απουσίες είναι 30 επιπλέον των ημερησίων Γυμνασίων.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές γίνονται από 1η μέχρι 10η Σεπτεμβρίου και οι μετεγγραφές από 1η μέχρι 30η Μαρτίου.
Προυποθέσεις εγγραφής ή μετεγγραφής είναι: α) Ο μαθητής /τρια να είναι ηλικίας τουλάχιστον 14 ετών χωρίς όριο ηλικίας προς τα πάνω και β) να είναι εργαζόμενος. Ο/Η μαθητής/τρια συμπληρώνει το έντυπο: «Βεβαίωση Εργοδότη ή Αυτοαπασχολούμενου», που χορηγείται από το σχολείο. Δεν χρειάζεται βεβαίωση ΙΚΑ ή άλλου ασφαλιστικού φορέα.

ΤΙΤΛΟΣ
Μετά την επιτυχή και επαρκή φοίτηση στη Γ' Γυμνασίου χορηγείται στο μαθητή Απολυτήριο Γυμνασίου όπως και στα ημερήσια Γυμνάσια.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Μετά το Εσπερινό Γυμνάσιο ο μαθητής έχει τις παρακάτω εκπαιδευτικές δυνατότητες:
-Εσπερινό Γενικό Λύκειο ή Ημερήσιο Γενικό Λύκειο
-ΕΠΑΛ (Επαγγελματικό Λύκειο)
-ΕΠΑΣ (Επαγγελματική σχολή). Για να φοιτήσει κάποιος στις ΕΠΑΣ πρέπει να έχει τελειώσει επιτυχώς την Α΄ Τάξη ΕΠΑΛ ή Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Β΄ Τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου γιατί λόγω του μειωμένου ωραρίου η Α΄ και Β΄ Τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου ισοδυναμεί με την Α΄ Λυκείου του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Το Εσπερινό Γυμνάσιο δίνει πολλές ευκαιρίες στους μαθητές να αποκτήσουν το Απολυτήριο και προσόντα για αναβάθμιση της εργασίας τους.
Το Εσπερινό Γυμνάσιο Λάρισας είναι μοναδικό στο νομό Λάρισας και γι' αυτό φοιτούν μαθητές από όλο το νομό. Στους μαθητές που πηγαινοέρχονται χορηγείται «πάσο» για μεταφορά ή επιδότηση ενοικίου αν νοικιάσουν σπίτι στη Λάρισα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ωρες λειτουργίας : 18:00 - 21:30.

Copyright ©2020 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ (ΠΕ19) - Logo Designed by DBSV-moulding ideas
f t g m